• Categories
 • The Latest Style
 • Archives
 • Recent Review

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ

  Ο Στατικός μοντελισμός είναι η προσπάθεια ρεαλιστικής  αναπαράστασης ενός πραγματικού και υπαρκτού  αντικειμένου μέσω της δημιουργίας και κατασκευής, με όσο το δυνατόν πιστή και λεπτομερής απόδοσή του υπό κλίμακα.  Μια εντελώς ακίνδυνη ασχολία χωρίς τοξικές – επιβλαβείς ουσίες και συναφή, αφού τα χρώματα πχ είναι ακρυλικά και διαλύονται με νερό.

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ;

  Η θεματογραφία του στατικού μοντελισμού είναι πλούσια και καλύπτει όλες τις προτιμήσεις τόσο σε υλικά όσο και μοντέλα. Από φιγούρες όλων των εποχών και ετών, πολιτικά και στρατιωτικά θέματα αεροπορικού, ναυτικού και αρματικού ενδιαφέροντος, ξύλινα πλοία, τρένα, διοραματικές παραστάσεις και άλλα.

  ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ;

  Δεν θα το λέγαμε, συγκρινόμενο πάντα με άλλα χόμπι όπως πχ ψάρεμα. Σαφώς και επιβάλλεται να εξοπλιστεί κανείς με τα σωστά υλικά και εργαλεία ώστε να οργανωθεί από την αρχή σωστά. Ο μέσος όρος απόκτησης ενός ΚΑΛΟΥ μοντέλου είναι γύρω στα 45 ευρώ. Μικρό ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι ο προτεινόμενος χρόνος εκτέλεσης της κατασκευής είναι περίπου 3 μήνες. Γενικά οι τιμές ξεκινάνε από 5 έως 300 ευρώ.  Το στήσιμο του εργαστηρίου ολοκληρώνεται αξιοπρεπώς με όλα τα σημαντικά και κατάλληλα εργαλεία, αερογραφο, κομπρεσέρ, χρώματα κτλ μόλις με 250 ευρώ.

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ;

  Ο κυριότερος λόγος είναι η απερίγραπτη αίσθηση της δημιουργίας που αν συνδυαστεί με επιμονή και υπομονή προκύπτουν αποτελέσματα που δεν συγκρίνονται με κανένα χόμπι. Επιπλέον, μέσω αυτής της ενασχόλησης, μαθαίνουμε Ιστορία, αποκτάμε εξειδικευμένες γνώσεις, και απαλλάσσουμε τον εαυτό μας από άλλες ανούσιες και μη προσοδοφόρες ασχολίες, ειδικά για τις νέες ηλικίες όπου το συγκεκριμένο χόμπι μπορεί να αποτελέσει μέσο αποτροπής από δραστηριότητες που οδηγούν σε «άλλα μονοπάτια».

  ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ; ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ή ΑΡΓΑ;

  Όλοι σας είστε κατάλληλοι αρκεί να το δείτε σοβαρά και όχι ως παιχνίδι, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Συνήθως τα παιδιά ξεκινάνε από 6-7 ετών . Οι ενήλικες μπορούν να ξεκινήσουν όποτε θελήσουν. Καταξιωμένοι ενεργοί και συνάμα παγκόσμια φαινόμενα είναι ηλικιών γύρω στα 50 με 65 έτη. Δεν παίζει ρόλο το κοινωνικό  ή το πνευματικό επίπεδο, καθώς θα συναντήσει κανείς μοντελιστές με επαγγέλματα από νευροχειρούργους, καθηγητές, Πανεπιστημιακούς, ελευθέρους επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, συνταξιούχοι  κτλ. Η γνώση και το μεράκι δεν έχουν επάγγελμα ούτε ηλικία.

  ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;

  Καταρχήν πρέπει να σας αρέσει να ασχοληθείτε και να μπορείτε να διαθέσετε κάποιο ελεύθερο χρόνο την εβδομάδα, 4-5 ώρες αρκούν. Δεύτερον πρέπει να αποφασίσετε με ποια θεματογραφία θέλετε να ασχοληθείτε, σας ελκύει και ενθουσιάζει. Το λέμε αυτό διότι σε κάθε θέμα, ο τρόπος εργασίας και γνώσης είναι διαφορετικός και δύσκολα μπορεί κανείς να είναι καλός σε όλα τα επίπεδα και θέματα. Για να ξεκινήσει κανείς, χρειάζεται πρωτίστως συμβουλές από ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ μοντελιστές, με γνώσεις του χώρου ώστε μαζί να δημιουργήσουν τον αποκαλούμενο πάγκο εργασίας σας. Κατόπιν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του ενδιαφερόμενου, ο έμπειρος συνάδελφος θα τον καθοδηγήσει σωστά, ώστε να εξοπλιστεί σωστά και δόκιμα με τα ΣΩΣΤΑ και ΠΡΕΠΟΝΤΑ εργαλεία και υλικά, χωρίς σπατάλες και αλόγιστες αγορές που στην πορεία καθώς μαθαίνει, αποδεικνύονται άχρηστα και πεταμένα χρήματα. Επομένως με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκμάθηση από ειδικούς στο χώρο, μπορείτε και σεις να δημιουργήσετε ακόμα και με την παρθενική σας κατασκευή εντυπωσιακό αποτέλεσμα και γιατί όχι να διεκδικήσετε αξιοπρεπώς μια θέση συμμετοχής σε κάποιο Πανελλήνιο διαγωνισμό.Εμπιστευτείτε ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν και θέλουν να βοηθήσουν χωρίς συμφέροντα.

  [via]

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  5 ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

  Τηρώντας με διασκέδαση και υπομονή τα παρακάτω μαθήματα, είναι σίγουρο  ότι θα μάθετε εύκολα και ...

  ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ

  Ο μοντελισμός στην ορολογία των χόμπι σημαίνει την τρισδιάστατη απεικόνιση πραγματικών ή φανταστικών αντικειμένων ...

  ΕΝΑ F-16 ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ

  Οταν το μεράκι, η υπομονή και η επιδεξιότητα συνδυαστούν με ψαλίδια, κόλλες, πινέλα και ...

  ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ: ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΟΜΠΙ… ΚΛΙΜΑΚΑΣ

  Μεράκι, υπομονή, τέχνη, δεκάδες ώρες δημιουργικής απασχόλησης και ένα τελικό αποτέλεσμα που σε κάνει να ...