5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ

1 Η ίππευση αλόγου χωρίς σέλα βοηθά στην ισορροπία.

Η ίππευση του αλόγου χωρίς σέλα είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την εξάσκηση της ισορροπίας αλλά όχι η μόνη. Η άσκηση πάνω στο άλογο είναι εξίσου καλή και με τη σέλα. Η ιππασία γυμνάζει ιδιαίτερα τον τετρακέφαλο μυ, τον μηριαίο δικέφαλο, τους προσαγωγούς και τις γάμπες. Επίσης, είναι μια πολύ καλή γυμναστική για τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους μυς οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης βρίσκονται σε ισομετρική σύσπαση. Ο ασκούμενος αποκτά μια καλή στάση σώματος που θα τον βοηθήσει και στην καθημερινότητά του. Βασική αρχή του αθλήματος και των προπονητών είναι όλα να γίνονται στα πλαίσια της ασφάλειας του αθλούμενου.

2 Το άλογο προκαλεί δέος.

Το άλογο είναι ένα ψηλό και ογκώδες ζώο. Είναι φιλικό προς τον άνθρωπο. Αν ο μαθητευόμενος ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας που μαθαίνει από τον προπονητή του, δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο από το άλογο. Βεβαια, με τη σωστή εκπαίδευση, ο μαθητευόμενος αποκτά την απαραίτητη εξοικείωση με το ζωο. Εξοικείωση και εμπιστοσύνη είναι οι λέξεις κλειδιά.

3 Το χάιδεμα στο πρόσωπό του είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να σε γνωρίσει ένα άλογο είναι…τα καρότα! Και γενικά οι λιχουδιές.

4 Χρειάζονται πολλά μαθήματα μέχρι την ίππευση.

Το πρώτο μαθημα ιππασίας ξεκινάει κατευθείαν πάνω στο άλογο. Η θεωρία γίνεται ταυτόχρονα όταν το άλογο βαδίζει, έτσι ώστε ο μαθητευόμενος να αρχίσει να συνηθίζει την κίνηση του αλόγου, αλλά και να μην σκέφτεται ότι βρίσκεται πάνω σε ένα ψηλό ζώο. Επίσης ακούει τις θεωρητικές γνώσεις που του δινει ο προπονητής. Το στρες που μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι είμαστε πάνω σε ένα άλογο αποσυμπιέζεται μέσω της ομιλίας του προπονητή. Τα πρώτα μαθήματα περιλαμβάνουν τη θεωρία που αφορά το άθλημα. Ασκήσεις ισορροπίας, ασκήσεις τεχνικής και γνωριμία με τα βήματα του αλόγου και την εξοικείωση με αυτό.

5 Τα επιπλέον κιλά είναι απαγορευτικά για ιππασία.

Τα επιπλέον κιλά δεν είναι απαγορευτικά και μπορεί το σπορ να βοηθήσει στο να χαθούν. Άλλωστε η ιππασία είναι μια διασκεδαστική, μέτριας έντασης καρδιοαναπνευστική άσκηση, που με λίγη προσοχή στη διατροφή μπορεί να βοηθησει στην απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης. Μην ξεχνάμε ότι το άθλημα γίνεται σε εξωτερικό χώρο. Φαντάσου, λοιπόν, ότι η προπόνηση δεν γίνεται σε έναν κλειστό χώρο όπως το γυμναστήριο που αναπνέεις τον ιδρώτα του διπλανού, αλλά έξω στο δάσος όπου εισπνέεις καθαρό οξυγόνο. Η προπόνηση γίνεται στο ειδικά διαμορφωμεένο ιπποδρόμιο το οποίο περιστοιχίζεται από δέντρα, αλλά και σε ειδικές διαδρομές μέσα στο δάσος.

[via]

Tags:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Prices Slashed On MR MS

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΙΠΠΑΣΙΑ: ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

Η ιππασία είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό άθλημα. Γυμνάζει όλο το σώμα, καθώς ...

Bring The Fun With Amazing Value

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

Rhye's Exclusive Offer

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ

Η πέψη του αλόγου λειτουργεί με ιδιαίτερα λεπτή ισσοροπία η οποία βασίζεται απόλυτα στη ...

Nine In The Afternoon

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...