10 TIPS ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ

Αφού πήγες διακοπές και γύρισες “με άδεια δίχτυα” μάθε τουλάχιστον την τέχνη του ψαρέματος. Ο Βασίλης Μπίμπας από τα είδη αλιείας MASTRO μας εξηγεί το σωστό ψάρεμα σε 10 απλά βήματα.

1. Εύρεση εναλλακτικής απασχόλησης για τις γυναίκες της παρέας. Στην αρχή ενθουσιάζονται με την ιδέα, ντύνονται κατάλληλα με πλήρως ψαράδικο look αλλά στις πρώτες 2 ώρες ψαρέματος με μαθηματική ακρίβεια βαριούνται και αρχίζουν την γκρίνια. Άρα να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

2.Υπομονή και ψυχραιμία. Είναι πιθανό να ψαρεύεις 85 ώρες και να ‘χεις πιάσει γαλότσες, σακούλες, καρότσια, σούπερ-μάρκετ, πτώματα και να έρθει δίπλα σου κάποιος και σε 5 λεπτά να βγάλει ψαρούκλα ίσα με το 3χρονο ανήψι σου. Τι να κάνεις.

3.Πηγαίνεις κάπου που βλέπεις και άλλους να ψαρεύουν. Για να είναι εκεί κάτι θα ξέρουν. Δεν χρειάζεται να γίνεις ο Κολόμβος της καλής ψαριάς.

4.Ένα ποιοτικό καλάμι 2,70-3,00 μέτρα (με action 40-80) είναι μια χαρά και εύκολο να το κουμαντάρεις αν δεν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό στο ψάρεμα. Ποικιλία υπάρχει μεγάλη καθώς και εύρος τιμών, από 8-300 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ακριβά καλάμια θέλουν και επιδέξιους ψαράδες. Θα ‘ναι κρίμα να σπάσεις ένα καλάμι των 200 ευρώ επειδή δεν ξέρεις πως να το χειριστείς.

5.Προτίμησε ένα μηχανισμό απλό στην κατασκευή και εύκολο στην χρήση. Πάλι υπάρχει τεράστια ποικιλία. Το ζητούμενο και σε αυτή τη περίπτωση είναι να αγοράσεις κάτι που θα μπορείς να τον χειριστείς με άνεση. Δε θέλεις πάνω στη κρίσιμη στιγμή που τσιμπάει να ψάχνεις να βρεις πως θα το τραβήξεις το ζωντανό.

6.Οπωσδήποτε προμηθεύσου παράμαλλα (έτοιμα δεμένα σε πετονία αγκίστρια) και μολυβάκια. Μη σε πιάνουν τσιγκουνιές σε αυτά, το κόστος τους εξάλλου είναι ελάχιστο. Είναι άκρως αναλώσιμα, καθώς εύκολα μπορούν να πιαστούν σε βράχια μες την θάλασσα και να τα χάσεις. Και σκέψου να διαπιστώσεις πως σου τελειώσαν τα παράμαλλα πάνω στην ώρα που βγαίνουν τα ψάρια παγανιά.

7.Πάντα το ζωντανό δόλωμα είναι και το καλύτερο. Ένα δόλωμα όπως ο ‘ακροβάτης’ ή ο ‘αμερικάνος’, που έχουν μεγάλη κινητικότητα, θα σε καλύψουν για μεγάλο φάσμα ψαριών. Και ξανά, μη τσιγκουνεύεσαι τα σκουλήκια. Κανένα ψάρι δε πήγε ποτέ να πιαστεί σε γυμνό αγκίστρι επειδή έτσι του γυάλισε.

8.Για εξτρα πιθανότητες προσέλκυσης των ψαριών στη περιοχή που ψαρεύεις πέτα στη θάλασσα μαλάγρα (αηδιαστικός πολτός που μπορεί να περιέχει απομεινάρια ψαριών και ιχθυέλαια) με τη βοήθεια σφεντόνας. Στοχεύεις στα σημεία που φτάνει το καλάμι σου, πέφτει η μαλάγρα στην θάλασσα, τα ψάρια τη μυρίζονται και σκέφτονται dinner time, μαζεύονται και όλο και κάτι θα τσιμπήσει και το αγκίστρι σου.

9.Μην πας για ψάρεμα αν δεν αποδέχεσαι την έννοια της ήττας. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γυρίσεις με άδεια χέρια. Μη στεναχωριέσαι. Μόλις έχασες μερικές ώρες από την ζωή σου. Συμβαίνουν αυτά.

10.Πιθανόν να αρχίσεις να πιάνεις μικρά ψαράκια που ούτε σούπα δεν θα μπορείς να κάνεις. Ρίξτα πάλι πίσω. Κρίμα είναι.

[via]

 

  • Prev
  • Next
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Πήγατε για ψάρεμα ή αγοράσατε και ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα ψάρια σας; ...

Ideas In The Living Room

Neutra readymade kickstarter, vegan quinoa portland normcore. Fanny pack typewriter marfa, crucifix cred flexitarian ...

Journey To Fljótavík

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ

Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι οποιοσδήποτε γιαλός προσφέρεται για ψάρεμα με το ...

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ: ΗΜΕΡΟΝΗΝΙΑ 2018, ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Τα ...

A Taste of Spaces

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...