ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

 

ΥΛΙΚΑ

Εφημερίδες

Σακούλα

Μαχαίρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στρώνουμε μια πλαστική σακούλα στο πάγκο της κουζίνας μας και από πάνω αρκετά φύλλα από εφημερίδες. Στην συνέχεια βάζουμε το ψάρι επάνω στην εφημερίδα με το κεφάλι του ψαριού προς το αριστερά μας στα πλάγια ακουμπισμένο. Στην συνέχεια με το μαχαίρι μας από την ουρά προς το κεφάλι και κρατώντας την ουρά με το αριστερό μας χέρι αρχίζουμε να ξύνουμε με το μαχαίρι προς το κεφάλι του ψαριού για να βγάλουμε τα λέπια του. με φορά όπως στην παρακάτω εικόνα.

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Θα δείτε ότι η αφή του ψαριού θα είναι διαφορετική μετά από το ξύσιμο του ψαριού, θα είναι πιο μαλακό. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη μεριά του ψαριού. Καθώς και για την κοιλιά του ψαριού. Πάντα από ουρά προς το κεφάλι για να βγάλουμε τα λέπια.

Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε τα βράγχια του ψαριού. Κρατάμε το ψάρι μας με το αριστερό χέρι μας και βάζουμε το μαχαίρι μας κάτω από το κενό που υπάρχει μεταξύ του κεφαλιού και του σώματος του ψαριού σε γωνία 45 μοιρών. Και στην συνέχεια κινούμε το μαχαίρι μας προς τα πάνω για να πάει σε γωνία περίπου 100 μοιρών. Εδώ θέλει λίγο προσοχή μόλις κάνουμε αυτή την κίνηση με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού και ενώ είναι σε θέση το μαχαίρι μας όπως είπαμε παραπάνω πιέζουμε τα βράγχια και τραβάμε προς τα έξω θα δείτε ότι θα βγουν πολύ εύκολα. Με λιγα λόγια στο σημείο εκείνο έχουμε αντίχειρα-βράγχια-μαχαίρι. Προσοχή εδώ μην κοπείτε.

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Στην συνέχεια είναι η ώρα να καθαρίσουμε την κοιλιά του ψαριού από τα εντόσθια. Κρατάμε το ψάρι με το αριστερό μας χέρι με την κοιλία του ψαριού προς τα πάνω για να κάνουμε την τομή στο ψάρι μας. Η τομή δεν πρέπει να είναι κάθετη αλλά πλάγια για να μην κόψουμε τα όργανα του ψαριού και χαλάσουμε το ψάρι μας. ‘Οπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα.

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Μόλις κάνουμε την τομή του ψαριού χρησιμοποιούμε το δεξί μας χέρι και βγάζουμε με το χέρι μας τα εντόσθια του ψαριού. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα του δεξιού μας χεριού. Ξεπλένουμε το ψάρι και είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από ψάρι σε ψάρι υπάρχει και ανάλογο καθάρισμα. Ο παραπάνω τρόπος είναι για τσιπούρες, λαβράκια, λυθρίνια, σπάρους, κέφαλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υπάρχουν όμως και ψάρια που έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο για να τα καθαρίσετε που θέλει πολύ προσοχή όπως οι δράκαινες και δεν σας το συστήνουμε να το κάνετε μόνος σας αλλά να σας δείξει ένας πολύ έμπειρος ψαράς.

[via]

 

Tags:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Spring Breeze

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

10 TIPS ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ

Αφού πήγες διακοπές και γύρισες “με άδεια δίχτυα” μάθε τουλάχιστον την τέχνη του ψαρέματος. ...

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ: ΚΑΘΕΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όταν μου είπαν να γράψω στο περιοδικό, το μυαλό μου πήγε αμέσως στην καθετή, ...

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΕ ΜΠΟΦΟΡ

Από την άποψη της Ναυτικής γεωγραφίας Θάλασσα καλείται η υγρή μάζα που καλύπτει τα ...

Journey To Fljótavík

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

Brush Up

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...