ΠΟΥ ΤΟΥΦΕΚΑΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ

Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό.

Ρίξτε μια ματιά στην εικόνα αυτού του γουρουνιού. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι πνευμόνια του αγριογούρουνου είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με άλλα θηλαστικά. Μια τουφεκιά στα πνευμόνια του αγριογούρουνου είναι αρκετή για να καταβάλει αμέσως και το πιο δυνατό καπρί.

Καλά Βόλια

Στην ιδανική περίπτωση, ένας πυροβολισμός σε γουρούνι θα  πρέπει να γίνει  στην περιοχή των ώμων, και πιο κάτω είναι προτιμότερη. Απλά να είστε προσεκτικοί να μην στοχεύσετε τόσο χαμηλά ώστε να πυροβολήσετε κάτω από το ζώο. Εάν το ζώο τρέχει προς ή μακριά από σας, θα πρέπει να πυροβολήσετε  έτσι ώστε η σφαίρα να καταλήξει στα ζωτικά όργανα ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Φυσικά, αυτό απαιτεί μια σφαίρα που θα διεισδύσει καλά.

Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το αν πρέπει να πυροβολούμε τα γουρούνια στο κεφάλι, και αυτό μπορεί σίγουρα να είναι θανατηφόρο, αρκεί να χτυπήσει τον εγκέφαλο. Σημειώστε όμως ότι ο εγκέφαλος ενός γουρουνιού είναι ένας μικρός στόχος, και είναι καλά προστατευμένος  από το παχύ κρανίο του. Εδώ και πάλι, ένα σκληρό φυσίγγι με καλή διείσδυση είναι το κλειδί.

Ρίξτε το κάτω

Ένας σπασμένος ώμος θα ρίξει  ένα γουρούνι κάτω επί τόπου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ για μία γρήγορη επαναληπτική βολή, εάν είναι απαραίτητη. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θέλετε να πρέπει να ακολουθήσετε τα ίχνη του ζώου – θέλετε να το σκοτώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά, και στην περίπτωση ενός μεγάλου κάπρου, σίγουρα δε θέλετε να τρέχει μετά καταπάνω σας  με αυτούς τους απαίσιους,  κοφτερούς κυνόδοντες

Όσον αφορά στο πόσοι πυροβολισμοί είναι αρκετοί, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορείς να σκοτώσεις παραπάνω ένα ήδη νεκρό θήραμα. Με το κατάλληλο φυσίγγι μια τουφεκιά μπορεί να είναι αρκετή για να καταβάλλει και τον μεγαλύτερο κάπρο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μπορεί όμως και οι τρεις τουφεκιές να μην είναι αρκετές.  Όποιο όπλο κι αν επιλέξετε , η επιλογή των φυσιγγιών είναι εξίσου σημαντική.

Επιλογή Φυσιγγιών

Οι επιλογές για τα φυσίγγια δεν είναι πολλές. Ή δράμια ή μονόβολα. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε φυσίγγια ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να κυνηγήσουμε. Δηλαδή εάν κυνηγάμε σε πολύ “κλειστά” μέρη στα οποία οι τουφεκιές μας δεν θα είναι πάνω από 15-20 μέτρα καλό είναι να χρησιμοποιούμε δράμια. Εάν κυνηγάμε σε ανοικτά μέρη τα μονόβολα είναι ιδανικά ή και ένας συνδυασμός μονόβολων με δράμια. Πριν αρχίσει το κυνήγι συμβουλευτείτε τους έμπειρους κυνηγούς .Σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Το να “πέσει” ένα αγριογούρουνο δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ειδικά όταν το κυνηγάμε με λειόκαννο και όχι με ραβδωτό είναι ακόμη πιο δύκολο. Οι χόνδροι που έχει εξωτερικά καθιστούν την καταβολή του ακόμη πιο δύσκολη.

Συμπέρασμα

Έτσι, ποια είναι το τελικό συμπέρασμα; Κυρίως, πρέπει να τουφεκίσετε  το αγριογούρουνο  στο σωστό μέρος. Αν το γουρούνι είναι κοντά και όχι πολύ ζορισμένο από τα σκυλιά  και έχετε μια σταθερή απόσταση, μπορείτε να πάτε για έναν πυροβολισμό στον εγκέφαλο, με στόχο προς το πίσω μέρος του κεφαλιού … αλλά η βολή στον ώμο είναι η καλύτερη για να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχετε..

Αν κυνηγάτε από μια υπερυψωμένη θέση (στην κορυφή ενός ρέματος), η βολή ανάμεσα  στους ώμους μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Πάντα να θυμάστε που είναι τα  ζωτικά όργανα – μεταξύ αυτών των ώμων – και να στοχεύετε αναλόγως. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα φυσίγγια, ανάλογα με την περίσταση και σημαδέψτε καλά. Και απολαύστε τα συκώτια με το τσίπουρο, όταν το κυνήγι τελειώσει!

[via]

Tags:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Ideas In The Living Room

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

A Taste of Spaces

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΑΓΟΣΚΥΛΟ

Όπως το κρίνουν οι κυνηγοί. Το καλό λαγόσκυλο, για τους λάτρεις του αφτιά, είναι ...

ΠΟΙΑ ΚΑΝΝΗ ΧΤΥΠΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

  Ένα όπλο 26άρι είναι για τα κοντά , ξέρετε κοντινούς λαγούς , κοντινές ...

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ

Το κυνήγι της είναι δύσκολο, αφού η αλεπού φημίζεται για την πονηριά και τις ...

ΒΡΕΣ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

  Η σχέση όπλου – Φυσιγγίου Ένα θέμα πολύπλοκο, το οποίο πρέπει να ομολογήσουμε ...