ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ

Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι οποιοσδήποτε γιαλός προσφέρεται για ψάρεμα με το καλάμι. Συνήθως τα καλύτερα μέρη είναι τα βράχια οι μικροί απόμερη μόλοι. Στα σημεία δηλαδή που η θάλασσα κρεμάει όπως λένε και οι ψαράδες. Εκεί δηλαδή που σκάει το κύμα. Πρέπει το μέρος να μην έχει πολύ θόρυβο. Το καλάμι που χρησιμοποιούμε να είναι 6 μέτρα, η απόσταση αυτή είναι σημαντική ειδικά για ψάρια όπως ο κέφαλος. Πάντα καθόμαστε αντίθετα από τον ήλιο η σκιά μας να μην είναι στην θάλασσα. Ο καιρός είναι πολύ σημαντικός όταν πηγαίνουμε για ψάρεμα. Ο ιδανικότερος καιρός είναι με λίγο κύμα,  Η αγορά είναι γεμάτη από καλάμια μπορείτε να βρείτε ένα καλό εξάμετρο καλάμι σε πολύ καλή τιμή. Θα πρέπει να είναι εύκαμπτο μεγάλης αντοχής και ελαφρύ. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το καλάμι μας είναι

ΥΛΙΚΑ

Πετονιά νούμερο 30

Πετονιά  νούμερο 20

Φελλός

Μολυβάκι

Στριφτάρι τριπλό

Αγκίστρια νούμερο 9-10

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ

Δένουμε την πετονιά στο καλάμι μας (μάνα) και τοποθετούμε τον φελλό. Χρησιμοποιούμε την πετονιά νούμερο 30. Το μάκρος όλης της  αρματωσιάς πρέπει να είναι 20 εκατοστά πιο κοντή από το καλάμι μας. Στην συνέχεια φτιάχνουμε δυο παράμαλλα (μήκος 8-10 εκατ) με την πετονιά νούμερο 20 και δένουμε τα αγκίστρια μας στα παράμαλλά  βάζουμε το μολυβάκι μας στην πετονιά μας όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα σε απόσταση από 5 εκατοστά από το τριπλό στριφτάρι. Δένουμε το στριφτάρι στην μάνα και στα παράμαλλα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται πως δένουμε αγκίστρια κλπ. Η αρματωσιά μας είναι έτοιμη. Ένα πολύ σημαντικό είναι η τοποθέτηση του φελλού ρυθμίζουμε πάντα το φελλό με τέτοιο τρόπο που τα παράμαλλα να είναι 18 – 20 εκατοστά από το βυθό.
  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ

Η σωστή επιλογή ενός αγκιστριού βασίζεται ουσιαστικά σε ένα και μοναδικό κριτήριο, την επιλογή ...

Brush Up

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

Saturday Getaway

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Πήγατε για ψάρεμα ή αγοράσατε και ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα ψάρια σας; ...

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ: ΗΜΕΡΟΝΗΝΙΑ 2018, ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Τα ...

Morning Stroll

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...