• Categories
 • The Latest Style
 • Archives
 • Recent Review

  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. Για ποιο λόγο να ασχοληθεί κάποιος με την ιππασία;

  Γιατί η ιππασία είναι μια ενασχόληση, ένα άθλημα, που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ όμορφα. Διώχνει το stress, σε ανεβάζει σωματικά και ψυχικά και σου προσφέρει  την μοναδική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον αναβάτη και το άλογο.

  2. Πρέπει να έχω δικό μου άλογο για να ασχοληθώ με την ιππασία;

  Όχι! Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος άλογο για να ιππεύσει. Μπορεί να γίνει μέλος ενός Ιππικού Ομίλου και να ιππεύει κάποιο από τα άλογά του όποτε έχει τον χρόνο και την διάθεση.

  3. Είναι μεγάλο το κόστος για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί για πρώτη φορά ;

  Όχι! Είναι μύθος πώς η ιππασία είναι ένα άθλημα που μπορεί να ασχοληθεί μαζί του μόνο η Αθηνά Ωνάση και γενικότερα οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη.  Σχεδόν σε όλες τις ελληνικές πόλεις υπάρχει και μια σχολή ή όμιλος ιππασίας όπου μπορεί κάποιος να γραφτεί και να ξεκινήσει με κόστος 15-20 ευρώ το ωριαίο μάθημα. Αυτή η τιμή είναι ενδεικτική ενώ αν κάποιος γραφτεί μέλος Ομίλου θα έχει όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχουν τα μέλη των Ομίλων.

  4. Χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την ιππασία;

  Αρκεί ένα παντελόνι τζιν και αθλητικά παπούτσια, και γενικά όποιο ντύσιμο μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Στον Όμιλο μπορεί να σας δώσουν ένα καπέλο ή μια κάσκα. Αργότερα και όταν θα έχουν προχωρήσει τα μαθήματα και θα περνάτε πολλές ώρες πάνω στην σέλλα, καλό θα είναι να αγοράσετε ένα ελαστικό παντελόνι ιππασίας, ένα ζευγάρι μπότες και ένα καπέλο. Για όλα αυτά θα ξοδέψετε περίπου 180 ευρώ.

  5. Μπορώ να πάω σε κάποιον Όμιλο ή Σχολή μαζί με τον καλό μου ή την καλή μου ή και με ολόκληρη την οικογένειά μου;

  Φυσικά ναι! Η ιππασία είναι από την φύση της ένα συντροφικό άθλημα. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Όλες σχεδόν οι  σχολές προσφέρουν ειδικές τιμές και προγράμματα σε ζευγάρια και οικογένειες με παιδιά. Όσο για τους μοναχικούς ανθρώπους είναι βέβαιο πώς θα νοιώσουν πολύ καλά στο συντροφικό περιβάλλον του ιππικού Ομίλου.

  6. Δεν έχω ανέβει ποτέ σε άλογο και ουδέποτε το έχω αγγίξει. Τα θαυμάζω από μακριά και από φωτογραφίες….

  Κανένα πρόβλημα. Το άλογο είναι ένα κοινωνικό και νοήμων ζώο που θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή που θα χαϊδέψετε την μουσούδα του. Αυτή θα είναι  και η πρώτη σας επαφή. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους…

  7. Πόσα μαθήματα και πόσες ώρες πρέπει να ασχοληθώ  για να μπορώ να πω ότι ξέρω ιππασία;

  Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός μαθημάτων και η βελτίωση εξαρτάται από την ικανότητα του καθενός ξεχωριστά. Ένα γενικός κανόνας που ισχύει και στην ιππασία είναι πώς όσο ποιο πολύ ασχολείσαι τόσο πιο καλός ιππέας γίνεσαι. Στην δική μας σχολή συνήθως μετά από 3-4 μαθήματα οι νέοι ιππείς βγαίνουν μαζί με την υπόλοιπη παρέα βόλτα στην εξοχή με το άλογο. Oσο πιο πολλές ώρες βρίσκεται κάποιος πάνω στην σέλα τόσο το καλύτερο αν θέλει να εξελιχθεί…

  8. Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να αρχίσει κάποιος τα πρώτα μαθήματα;

  Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες. Αυτή την εποχή όμως που τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χρόνος λόγω διακοπών  καλό θα ήταν να ξεκινήσει κάποιος τώρα και να μην το αναβάλει για μια ακόμα φορά….

  9. Είναι επικίνδυνο χόμπι η ιππασία;

  Όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το να κάνει κάποιος ποδήλατο ή να παίζει ποδόσφαιρο. Εκατομμύρια άνθρωποι ενήλικες και παιδιά ασχολούνται σε ολόκληρο τον κόσμο με τα άλογα και την ιππασία χωρίς κανένα πρόβλημα.

  10. Όταν θα έχω μάθει κάποια πράγματα για την ιππασία θα πρέπει να αποκτήσω δικό μου άλογο και πόσο θα μου κοστίσει η αγορά και η συντήρησή του;

  Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσει κάποιος δικό του άλογο για να ασχοληθεί με την ιππασία. Αν όμως το θελήσει η αγορά του κοστίζει από …τίποτα έως πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο σταβλισμός του και η φροντίδα του σε κάποιον όμιλο θα σας στοιχίσει περίπου 200-500 ευρώ τον μήνα.

  [via]

   

  Tags:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  ΙΠΠΑΣΙΑ: ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

  Η ιππασία είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό άθλημα. Γυμνάζει όλο το σώμα, καθώς ...

  ΙΠΠΑΣΙΑ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΟΜΠΙ

  Γυμναστική, ηρεμία και επαφή με τη φύση. Τρεις λόγοι που κάνουν κάποιο να ασχοληθεί ...

  ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ

  Η πέψη του αλόγου λειτουργεί με ιδιαίτερα λεπτή ισσοροπία η οποία βασίζεται απόλυτα στη ...

  ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

  Το να ιππεύσουμε σωστά και άνετα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο καλής τεχνικής. Πόσο σίγουροι ...

  5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ

  1 Η ίππευση αλόγου χωρίς σέλα βοηθά στην ισορροπία. Η ίππευση του αλόγου χωρίς ...