ΙΠΠΑΣΙΑ: ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

Η ιππασία είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό άθλημα. Γυμνάζει όλο το σώμα, καθώς στην ίππευση συμμετέχουν τα χέρια, τα πόδια, αλλά και οι μυς της πλάτης.

Η ίππευση του αλόγου δίνει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας και αυτοκυριαρχίας στον αναβάτη, που ξεκινά από τον συντονισμό και την εναρμόνιση του σώματός του με τον καλπασμό του αλόγου και φτάνει μέχρι και την επιβολή του, πάνω σε αυτό το εξαιρετικά διαισθητικό ζώο, που αν αντιληφθεί αδυναμία ή έλλειψη ικανοτήτων από την πλευρά του ιππέα, κάνει απλά αυτό που θέλει, χωρίς να δίνει καμία σημασία στις απόπειρες, κυρίως ενός αρχάριου, να του ορίσει εντολές κατεύθυνσης και ρυθμό καλπασμού.

Τα άλογα έχουν υψηλή αντίληψη και καταλαβαίνουν σχεδόν αμέσως, αν το άτομο που τα πλησιάζει, έχει ευγενή συναισθήματα ή όχι. Όταν απολαμβάνουν προσοχή και χάδια, η αντίδρασή τους είναι άμεση και απότομη, κάτι που δεν πρέπει να σας φοβίσει αν σας συμβεί, καθώς θα σκύψει και θα σας χαϊδέψει με το κεφάλι του, σε κάποιο μέρος του σώματός σας και θα το κάνει λίγο άγαρμπα, αλλά, θυμηθείτε τα λόγια μου, θα είναι μία από τις ωραιότερες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε, καθώς εκείνη την ώρα δημιουργεί μία ιδιαίτερη επαφή μαζί σας, που είναι έκδηλη στα μάτια του.

Το άθλημα της ιππασίας, γυμνάζει όλο το σώμα, καθώς στην ίππευση συμμετέχουν τα χέρια, τα πόδια, αλλά και οι μυς της πλάτης. Στην ιππασία δεν υπάρχουν προκαταρτικές διαλέξεις και μαθήματα θεωρίας, η επαφή με το ζώο είναι άμεση και η απευθείας ανάβασή απαιτούμενη, ακόμα και στον ενδιαφερόμενο που βρέθηκε στον ιππικό όμιλο για να κάνει ένα μάθημα, έτσι για την εμπειρία.

Η ιππασία θα βελτιώσει τον συντονισμό των κινήσεών σας και θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητα σας πάνω στην επιβολή, καθώς θα πρέπει να κυριαρχήσετε τα θέλω σας, πάνω σε ένα περήφανο ζώο, με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Αν ενδιαφερθείτε να κάνετε κάποιο μάθημα ιππασίας, μη σας παραξενέψει το γεγονός ότι ο εκπαιδευτής μπορεί να σας ζητήσει τηλεφωνικά να του δώσετε πληροφορίες για το ύψος και τα κιλά σας. Αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να γνωρίζει από πριν και να έχει ελεύθερο, την ώρα που θα έχετε προγραμματίσει τη διεξαγωγή του μαθήματος, το κατάλληλο άλογο για τα κιλά και το ύψος σας, αν και τον σημαντικότερο ρόλο παίζουν τα κιλά σας.

Η ιππασία είναι ένα άθλημα, αλλά και ένα χαλαρό χόμπι, το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας. Η αύρα των ιππικών ομίλων, είτε βρίσκονται μέσα στην πόλη, είτε κάπου πιο έξω, είναι πραγματικά μία απόδραση, που θα σας προσφέρει στιγμές, άθλησης και ηρεμίας, σε ένα περιβάλλον που οι εικόνες του σε μεταφέρουν σε μια τελείως διαφορετική πνευματική κατάσταση, από τα πρώτα και μόλις λεπτά.

[via]

Tags:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ

Η πέψη του αλόγου λειτουργεί με ιδιαίτερα λεπτή ισσοροπία η οποία βασίζεται απόλυτα στη ...

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν  υπάρχει άνθρωπος να μην αγαπάει και να μην θαυμάζει τα άλογα. Και οι ...

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ

1 Η ίππευση αλόγου χωρίς σέλα βοηθά στην ισορροπία. Η ίππευση του αλόγου χωρίς ...

Nine In The Afternoon

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΙΠΠΑΣΙΑ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΟΜΠΙ

Γυμναστική, ηρεμία και επαφή με τη φύση. Τρεις λόγοι που κάνουν κάποιο να ασχοληθεί ...