ΑΠΛΑ TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ

Δεν είναι ανάγκη να είστε καλλιτέχνης υψηλού επιπέδου για να σχεδιάσετε αξιοπρεπώς ένα ωραίο πρόσωπο. Παρακολουθήστε τα videos, διαβάστε τα tips και μάθετε να κάνετε μικρά θαύματα με χαρτί και μολύβι.

Αν αισθανόσασταν πάντα ντροπή που δεν μπορείτε να τραβήξετε μια ευθεία γραμμή, αν στο σχολείο το μόνο που κάνατε με μολύβι και χαρτί ήταν ανεκδιήγητες μουτζούρες, αν θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να αποτυπώνει στοιχειώδεις εικόνες ή αν νιώθετε πως κρύβετε μέσα σας ένα σχεδιαστικό ταλέντο, που απλώς έχει μείνει ανεκμετάλλευτο, συνεχίστε την ανάγνωση. Με τα tips που ακολουθούν και τα videos που τα συνοδεύουν, σας εισάγουμε στον απλό, αλλά μαγικό κόσμο του σχεδίου. Ξύστε τα μολύβια σας και ξεκινάμε!

Πρόσωπο με πρόσωπο
Από το Θησείο μέχρι την Μονμάρτη, πολλές φορές έχετε απορήσει με το πόσο γρήγορα μπορούν οι πλανόδιοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μια προσωπογραφία. Με τις παρακάτω οδηγίες, θα δείτε πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να σχεδιάσετε το πιο εκφραστικό μέρος κάθε ανθρώπινης φιγούρας: το πρόσωπο. Παρακολουθήστε το παρακάτω video, διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν και εξασκηθείτε στο σκιτσάρισμα ενός προσώπου.

Σύμφωνα με το σκίτσο του video, σχεδιάστε το οβάλ σχήμα αυγού, και χωρίστε με απλές κάθετες γραμμές το πρόσωπο στα τμήματα που υποδεικνύονται. Με μερικές εύκολες κινήσεις, έχετε βρει πού θα σχεδιάσετε τα μάτια, τα αυτιά, την μύτη και το στόμα. Προσοχή: τα μάτια πρέπει να βρίσκονται στην μέση του προσώπου και όχι πιο ψηλά, όπως θα περίμενε κανείς. Τα αυτιά βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τα μάτια, ενώ δεν είναι απαραίτητο να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να σχεδιάσετε τα χαρακτηριστικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθώς κανενός το δεξιό προφίλ δεν είναι ίδιο με το αριστερό.

Προχωρώντας σε πιο συγκεκριμένα μέρη του προσώπου, στο video που ακολουθεί, θα δείτε στην πράξη πώς θα σχεδιάσετε ρεαλιστικά μάτια. Ο «καθρέφτης» της ανθρώπινης ψυχής οφείλει να δίνει ψυχή και στην φιγούρα πάνω στο χαρτί σας, οπότε αξίζει τον κόπο να εξασκηθείτε αρκετά σε αυτό το κομμάτι.

Σώμα με σώμα
Αφού καλύψαμε σε γενικές γραμμές –στην κυριολεξία- το ζήτημα του προσώπου, ας περάσουμε στο σώμα. Οι γραμμές και οι γοητευτικές καμπύλες του γυναικείου σώματος δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο να αποτυπωθούν με μικρές κινήσεις. Παρακολουθήστε παρακάτω πώς θα γίνετε εξπέρ στο να ζωγραφίζετε μια γυναικεία φιγούρα, και στην συνέχεια, μπορείτε να εξασκηθείτε με «μπούσουλα» φωτογραφίες φίλων σας, ή ακόμη καλύτερα και πιο διασκεδαστικά, με μια φίλη σας για ζωντανό μοντέλο.

Σχεδιάζοντας τα χέρια
Δίνοντας στις φιγούρες σας τα άκρα που τους αξίζουν, ολοκληρώνετε την γενική εικόνα ενός ανθρώπινου σώματος. Σχεδιάστε πρώτα με αδρά σχήματα την παλάμη, την ομάδα των τεσσάρων δακτύλων, στην συνέχεια τον αντίχειρα και τις λεπτομέρειες, και το χέρι είναι έτοιμο. Δείτε ποια στάδια ακριβώς θα ακολουθήσετε για να τα καταφέρετε στο παρακάτω video. Γεια στα χέρια σας!

[via]

Tags:

  • ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ Αν ήμουν animation , θα ήμουν Νίντζα. Αν ήμουν πίνακας, θα ήμουν έργο του Νταλί. Αν ήμουν ταινία, θα ήμουν το “Revenant”. Αν ήμουν φαγητό, θα ήμουν….μια πιρουνιά από όλα. Αν ήμουν ρούχο, θα ήμουν ένα πετροπλυμένο jean. Αν ήμουν βιβλίο, θα ήμουν ηρωίδα του Τομ Ρόμπινς. Αν ήμουν άρωμα, θα ήμουν Musk. Αν ήμουν κτίριο, θα ήμουν αιωρούμενο. Αν ήμουν αντικείμενο , θα ήμουν μικροσκόπιο. Αν ήμουν εποχή, θα ήμουν στο μέλλον. Είμαι η Έλενα Θεοδωρίδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάζομαι πάνω στην εικόνα, στο κείμενο, στην ιδέα. Μεγάλωσα παίζοντας άπειρα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χαζεύοντας φωτογραφίες, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας σε πατίνι και ζω από θαύμα. Τώρα πια το πατίνι έγινε βέσπα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εργαλείο δουλειάς, οι φωτογραφίες εργασιακό περιβάλλον. Και ναι, με τους ρυθμούς μου εξακολουθώ να ζω από θαύμα!

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΕΝΑ ΧΟΜΠΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Εκφραστείτε ελεύθερα με τη ζωγραφική! Από τις προϊστορικές σπηλιές μέχρι τη σύγχρονη πραγματικότητα, η ...

Aesthetic Illusion

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

On The Right Track

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

Lost In The Perspective

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Ας δούμε τα βασικά υλικά που χρειάζετε να αγοράσει κάποιος για να ξεκινήσει να ...

Time To Gear Up

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...